EDUCAȚIE

Abuzul apare cand educatia lipseste. Din acest motiv sprijinim educatia si promovam educatia pentru viata, educatia impotriva violentei, educatia legislativa, atat a adultilor cat si a tinerilor si a copiilor.

Educatie pentru viata. Educatie impotriva violentei

Pentru a combate violenta de gen, Asociatia deruleaza campanii de educare si constientizare a publicului larg, a femeilor victime ale violentei domestice, a tinerelor si copiilor, cu privire la efectele dezastruoase ale violentei asupra copiilor, a vietii de familie, asupra sanatatii psihice si fizice a persoanelor abuzate, oferind informatii structurate, stiintifice, pe aceasta tema, care sa determine parintii sa renunte la orice forma de violenta pe care o folosesc in relatia cu copilul, iar copiii sa invete ca problemele se rezolva intotdeauna prin gandire, comunicare, fara a fi nevoie de violenta. Campaniile incearca sa corecteze si comportamentul abuziv, violent al agresorilor, care sunt autorii actelor de violenta domestica in familie sau al copiilor care au copiat, si-au insusit deja un model incorect de comportament invatat in familia unde exista abuz. In aceste campanii sunt implicati specialisti din domeniul medical, psihopedagogic, legal, social, etc…

 Educatie legislativa

Cresterea nivelului de contientizare cu privire la drepturile omului se poate realiza prin educatie legislativa, aducand la cunostinta publicului larg, a persoanelor abuzate prin violenta domestica dar si a celor aflate la risc de discriminare pe criterii de gen, rasa, etnie, situatie economica, nivel de educatie, drepturile care le sunt conferite prin contitutie, legislatia nationala si internationala, a modalitatii prin care pot cere ca aceste drepturi sa le fie respectate si cui sa se adreseze pentru a le obtine.

In acest sens, punem accent in special pe respectarea drepturilor copilului, care trebuie sa fie cunoscute atat de catre copii cat si de catre adulti si specialistii care ii ingrijesc si intra in contact direct cu copiii, prin prisam profesiei lor. Este necesar ca parintii sa cunoasca aceste drepturi pentru a le solicita autoritatilor sa le respecte atunci cand sunt incalcate si a lupta pentru copiii lor, fiindca legislatia nationala si internationala prevede o serie  de drepturi si servicii speciale care li se ofera copiilor in mod gratuit, de catre autoritatile statului, cand devin victimele unor infractiuni.


Comentarii recente

    Doneaza prin EuPlatesc.ro