Laptele praf, o problemă pentru multe mame

  • 0

Laptele praf, o problemă pentru multe mame

Category:Stiri

Asociația Șoapta Florilor a ajutat cu lapte praf trei mame din Brașov și Ialomița, când au primit solicitări din partea acestora.

Deși există un proiectnațional prin care mamele pot solicita lapte praf de la DSP, prin rețetă eliberată de medicul de familie, acest lucru se concretizează numai decă benelușul are probleme cu greutatea. Și nu toți medicii le oferă mamelor acces la această facilitate, gratuitate, fiindcă unii nu au contract cu Casa de Asigurări de Sănătate, iar alții nu vor.

Foarte multe mame nu cunosc această facilitate, dar cele mai multe au copii cu greutate normală, însă nu au lapte și sunt nevoie să cumpere lapte praf, lunar. Iar o cutie de NAN, la 800g, un lapte praf pe care mai toți copiii îl acceptă, costă 50- 60 lei în farmacie. Un copil mănâncă 4-5 cutii cu lapte pe lună, adică o mămică trebuie să aibă numai pentru lapte, 250-300 lei. Dacă mai cumpără și scutece de unică folosință, alocația de 369 lei, e gata. Iar un copil mai are nevoie și de haine, de medicamente, etc…

Laptele praf a fost oferit în cadrul proiectului „Ajutor pentru familii nevoiașe mame și copii abuzați”, susținut de SN Nuclearelectrica SA.


Leave a Reply

Comentarii recente

    Doneaza prin EuPlatesc.ro