Lansăm campania „La coafor cu psihologul”

  • 0

Lansăm campania „La coafor cu psihologul”

Category:Campanii

Campanie de informare pentru femeile din mediul rural, despre violenta domestica, sanatate psihica si fizica, stima de sine.

La coafor cu psihologul este o campanie atipica, nonformala, care integreaza in ea pe langa componentele de informare, consiliere psihologica si o componenta de beauty, menita sa cresca increderea si stima de sine a femeilor – sedinte de infrumusetare gratuite. Un grup de hair styliști voluntari tund, vopseasc și să aranjeze părul femeilor care au cea mai mare nevoie de serviciile lor, în timp ce psiholigii din echipă le oferă informații despre stima de sine, necesitatea de a-și îngriji sănătatea psihică și de a lua poziție în fața abuzului, când acesta există și le afectează viața, lor și a copiilor. 

Campania se deruleaza in comunitati rurale, fiindca femeile din mediul rural au acces mai greu la informatii, servicii social de profil, centre pentru femei abuzate si ONG-uri din domeniu.

A fost aleasă o asemenea abordare fiindcă femeile sunt mai relaxate la coafor și manifestă o tendință de a se deschide față de interlocutor, de a discuta despre subiecte de natură intimă din viața lor. În acest context, intervenția unui psiholog, a unui jurist, care oferă sfaturi utile în legătură cu violența domestică și restul subiectelor menționate, are șanse să fie primită cu un interes real de către femei și parte din informații să fie asimilate și să producă o schimbare în gândirea acestora.

Campania La coafor cu psiholgul se deruleaza in perioada 23 septembrie – 5 noiembrie 2019, in sase comunitati rurale: comunele Bordusani si Suditi din judetul Ialomita, comunele Foltesti si Frumusita din judetul Galati si comunele Mircea Voda si Ostrov din judetul Constanta.

La aceasta campanie sunt invitate sa participle minim 600 de femei. Se aplica un chestionar de evaluare a riscului folosit de politie pentru a determina daca pentru femeie exista riscul imiment ca viaţa, integritatea sa fizică ori libertatea să-i fie pusă în pericol printr-un act de violenţă domestică. De asemenea, se aplica si un chestionar despre sanatatea psihica a femeilor, viata lor si greutatile din mediul rural, sanatatea fizica si alte aspecte.

Hair stylisti implicati: Marian Ilie (Patio Salon Bucuresti), Daniela Ghoerghe (Danyela Salon), Olguta Tanase (Olguta Salon), Ana Chirea (Ana Salon), Mirela Carmen, Robert Iacob Florin (Danessa Beauty Style Salon, București), Iulian Lăcătușu,  Marius GrapiniGeorgiana Petrescu, Liliana Bobaru, Nina Petrescu, Borcea Laura,  voluntarii Chiva Predica, psihologul Dana Anghel, Anda Dișea, Alex Nazarie, Ciprian Lazar.

O analiza de situatie realizata in 2018 de catre Centrul National de Evaluare si Promovare a Starii de Sanatate arata cadoar 47% dintre femei ştiu de existenţa unei legi care protejează femeile împotriva violenței domestice in România. 74% dintre femei nu cunosc nici un serviciu de suport specializat. Doar 17% dintre respondente au afirmat că au apelat la poliţie în urma celui mai sever incident de violenţă suferit vreodată şi doar 1% la serviciile sociale, în timp ce media de adresare către poliţie si servicii de suport la nivel european este de 33%”.


Leave a Reply

Comentarii recente

    Doneaza prin EuPlatesc.ro