Monthly Archives: October 2024

  • 0

Cantina sociala pentru copiii din Suditi, in lucru

Category:Uncategorized

De la jumatatea lunii septembrie am demarat lucrarile de amenajare ale cantinei sociale din comuna Suditi. In aceasta cantina vor servi masa de pranz 100 de copii care merg la scoala, pentru a preveni abandonul scolar in comunitate. Asociatia Soapta Florilor a achizitionat toata aparatura necesara pentru dotarea bucatariei si a salii de mese, bunuri care vor fi instalate, montate cu sprijinul oamenilor din comunitate.

Sponsorul unic al proiectului este compania Cargill Romania. Aceasta a decis ca o cantina sociala este de mare ajutor pentru o comunitate, motiv pentru care a sponsorizat proiectul.

Intrucat cladirea in care va fucntiona cantina este noua, a fost nevoie sa se fializeze lucrarile de amneajare interioare mai intai, adica sa se puna gresie si faianta (primite de la Leroy Merlin) si sa se zugraveasca.

Apoi, au sosit de la firme dedicate, aparatura necesara, camera frigorifica, lazi frigorifice, aragaz, cuptor, hota si tot ceea ce este necesar pentru a avea o bucatarie dotata corespunzator, rafturi pentru depozitare, mobilier pentru sala de mese. Inca se lucreaza la montajul si amenajarea celor doua spatii destinate bucatariei.


  • 0

O sansa la viata pentru Irena. Vesti bune si cuvinte de multumire. Inainte cu incredere.

Category:Campanii,Stiri,Uncategorized

In luna aprilie 2024, lansam un apel disperat in scopul de a strange bani pentru Irena. Dupa un accident de masina care a imobilizat-o la pat multe luni, cu fractura de bazin si alte complicatii, Irena a aflat ca are cancer.

Au urmat 8 luni de chimioterapie, a trecut prin IAD, dar a mers la muncă fiind o persoană activă, care nu suportă să stea acasă și să-si plângă de milă. Când se părea că totul merge bine, într-o altă zi, nu și-a mai simțit un picior. A urmat o internare la un spital din Bucuresti, i s-a comunicat că va fi operată de urgență, dar în ziua operației… a fost externată. Trimisă să moară acasă, în traducere. Nimeni nu i-a dat nicio sansa fiindca avea o tumora de 11×7 cm, în zona osului sacru, care prinsese în ea toți nervii din zonă, motiv pentru care avea dureri groaznice din cauza presiunii pe nervi și nu isi mai simțea piciorul. Inoperabilă în mod clasic, fiindcă s-ar fi secționat nervii și ar fi murit pe masa de operație, tumora o condamnase irevocabil la moarte.

Sansa la viata a aparut insa si Irena a ajuns cu sprijinul unui Prieten, la clinica privata Johns Hopkins din Istanbul, unde exista o tehnica prin care se care bombardează și se distruge numai țesutul problemă, fără a afecta nervii. Irena a făcut in luna aprilie, cu ajutorul financiar al asociatiei, 5 semenea ședințe si deja s-au observat imbunatatiri.

Acesta a fost momentul in care Asociatia a demarat o strangere de fonduri pentru a-i permite Irenei sa continue tratamentul inceput in Turcia, pentru care avea nevoie de minim 20.000 de euro.

Compania SC Hidroelectrica SA a sponsorizat cazul Irenei cu suma de 100.000 lei pentru a continua procedura inceputa si tratamentul recomandat de clinica din strainatate.

Persoane fizice si firmele SC Vonconsulting SRL, SC Critical Technologies SRL,  SC Clever Brand International SRL, SC Neotronix SRL, SC Edy-David Solid Construct SRL, SC IMA Bujorului SRL, SC Neodent SRL au contribuit si au oferit pentru Irena, inca 50.000 de lei, necesari pentru cheltuielile necesare in lupta cu o boala atat de grava.

Dupa numai 6 luni de tratament, rezultatele au aratat ca osul sacral este curat, nu mai exista nicio tumora care sa apese pe nervi, procedurile facute au avut rezultatul scontat. Acum, Irena va continua tratamentul pentru cancer inca un an si jumatate, mergand la control periodic in Turcia, cand este programata de medicii de acolo. Rezultatele analizelor arata ca boala este in remisie, dar Irena trebuie sa continue tratamentul prescris de medici.

Multumim din suflet tuturor celor care au facut posibil acest miracol. Companiilor care au decis ca Irena merita o sansa sa traiasca. Speram sa o putem sustine si anul urmator cu cheltuielile necesare pentru a merge la controalele impuse si a urma tratamentul dat.

Irena le mutumeste tuturor celor care i-au intins o mana de ajutor, fara sa o cunoasca, cand sansele ei de a supravietui erau zero. Vazand ca au fost atatia oameni langa ea si companii care au ajutat-o, merge inainte cu incredere spre remisie totala. Mai are nevoie de sustinere financiara pentru anul urmator, dar crede cu tarie in sansa ei la viata si ca va gasi forta si resursele necesare sa invinga aceasta boala necrutatoare.


Recent Comments

    Doneaza prin EuPlatesc.ro